Az ÉPKAR Zrt. rövid története

Minden 1981-ben kezdődött. Ebben az évben alapítottuk meg az ÉPKAR 81' GMK-át Karcagon. Aztán 1993 szeptemberében részvénytársasággá alakultunk át. Azóta ÉPKAR Zrt. néven vagyunk jelen az építőiparban. Ezen idő alatt a szakmánkban széleskörű ismertségnek és elismertségnek örvendő céggé fejlődtünk.

 

 

Az építő közösség

Olyan épített környezet létrehozása a célunk, ami értéket teremt és értéket őriz. Az Épkar Zrt.-nek fontos az a közösség, aki létrehozza és megvalósítja a Megbízó álmát, hiszen ő is a közösség része. Az Épkar Zrt.-nél mindenkinek fontos szerepe van és mindenki számít. Az újabb és újabb megbízások erősítik a kapcsolatunkat a körülöttünk lévő világgal, és az alkotásaink közelebb hozzák az emberekhez az építés kultúráját. Együttműködés, együttgondolkodás, együtt tervezés és – kivitelezés: ez az Épkar Zrt. építő közösségének erőssége.

 

Az Épkar Zrt. missziója

Az Épkar. Zrt. felelősséget vállal kapcsolataiért, munkáiért. Az építő közösség felelős az emberek sorsáért: a Megbízóért, aki bizalommal fordul felénk, hogy a megálmodott alkotás jó befektetés legyen, hogy terve megvalósuljon és azokért, akik a sikeres befejezés után használják az általunk elkészített alkotásokat. Fontosak és meghatározóak számunkra azok az emberek, akik magas- és nehéz gépeket üzemelnek; akik kétkezi munkát végeznek; akik állandóan rendelkezésre állva szerveznek; akik kapcsolatokat építenek és embereket összekötnek. Bizalommal fordulunk az emberekhez, bizalmukat megtartjuk és – építjük: az alkotásaink, az együttműködéseink által.

 

Az Épkar Zrt. értékei

Az építőipar piacán lassan 40 éve jelen vagyunk. Ezalatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amely olyan erős alapokra helyezte az Épkar Zrt.-ét, hogy az alkotásaink Megbízóink számára biztonságos, precíz és nyugodt körülmények közötti megvalósítást jelent. Munkáink kiváló minőségben, a kívánt áron és a határidők megtartásával készülnek el. Az erős jogi hátterünk, a biztonságosan működtetett technológiánk és a projekt-menedzsmentünk jól használt tapasztalata alapozza meg az Épkar építő közösségének hatékonyságát. A megbízhatóság és a precíz munka fémjelzi cégünket.

 

Minőségi munka:

Az ÉPKAR Zrt. követi a piac által diktált ütemet. A magas minőségi előírásoknak megfelelünk. Figyelembe vesszük a környezetvédelmi, biztonsági, épületenergetikai, egészségvédelmi, energiatakarékos előírásokat. Ezeknek a jelentőségét pártoljuk és követjük, melyet az alábbi tanúsítványok, akkreditációk bizonyítanak:

  • Az építőipari feladatok minőségi ellátására bevezettük és működtetjük az ISO 9001 szabványt.
  • Cégünk minősített "NATO beszállításra alkalmas".
  • 2008-ban kiépítettük és akkreditált tanúsító szervezettel tanúsíttattuk az ISO 14001 szabvány szerinti környezetvédelmi irányítási rendszert.
  • Társaságunk 2010. óta rendelkezik MSZ 28 001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszertanúsítvánnyal.
  • Társaságunk rendelkezik MSZ 51 001 épületenergetikai tervezés, felújítás, kivitelezés tanúsítvánnyal.
  • Társaságunk rendelkezik a Honvédelmi Minisztérium által kiadott AQAP 2110-es tanúsítvánnyal.
  • Társaságunk -  a MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁSOK RENDSZERE által végzett  - az iparosított technológiával épült lakóházak és társasházak energiatakarékos korszerűsítését és felújítását végző szakkivitelezők minősítésére eljárás során a legmagasabb M-A, illetve G-A kategóriájú minősítést szerezte meg 2011-ben.

 

Díjaink:

Építőipari Nívódíjaink:

1.    A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Főépülete, a Ludovika Campusa Budapest –

- Építőipari Nívódíj 2015 Középület / Oktatás kategóriában
generálkivitelező: West Hungaria Bau Kft Győr – ÉPKAR Zrt. Budapest - Konzorcium    


2.    Hatvani Grassalkovich- kastélyban megvalósított Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum

- Építőipari Nívódíj 2015 Műemlék-helyreállítás, Rehabilitáció Kategóriában
fővállalkozó: ÉPKAR Zrt. Budapest


3.    Diósgyőri Vár – Elismerő Oklevél

- Műemlék-helyreállítás, Rehabilitáció Kategóriában
alvállalkozó: ÉPKAR Zrt. Budapest


4.     ÉMI Építőipari Tudásközpont - Központi irodaépülete - Szentendre, Dózsa György út 26.

- 2014. évi Építőipari Nívódíj Elismerő Oklevél - Irodaház kategóriában
fővállalkozó: ÉPKAR Zrt., Budapest


Építőipari Mesterdíjaink

1.    Paneles épülettömb                                     
Budapest, XI., Etele u. 2-24.                                
a homlokzat utólagos hőszigeteléssel végzett felújítása minőségéért
2007.                                                                     
Érv. 2009.10.15.

 

2.    Fehér Holló Fogadó és Étterem III. ütem                         
5300 Karcag, Püspökladányi u. 3-5.                         
vasbeton- és acélszerkezetek, válaszfalak, fedélszerkezet, hidegburkoló és belsőfelület-képzési munkákért
1998. XII. 11.
Érv. 2000.VIII.20.

 

3.    Ötlakásos lakóépület felújítása
8200 Veszprém, Óváros tér 16.                             
generál kivitelezői, főleg kőműves- és homlokzatképzési munkáiért
1995.VI.7.
Érv.1997.VI.7.

 

Díjainkhoz:

Építőipari Nívódíjról röviden:
Mottó: „a szakma adományozza a szakmának”
Az Építőipari Nívódíjat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) alapította 1999-ben és ehhez csatlakoztak az évek során a következő szervezetek: az Építőipari Mesterdíj Alapítvány (ÉMA), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT), a Magyar Építész Kamara (MÉK), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSZ), a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) az MTF Közműtechnológiákért Egyesület (HSTT) és a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata.

 

Építőipari Mesterdíjról röviden:
Az Építőipari Mesterdíjat (továbbiakban Mesterdíj) az Alapítványt létrehozó két szervezet, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) alapította 1994-ben, azzal a céllal, hogy ilyen módon is elismerje a kiváló, "mesteri", építési teljesítményt. Az Alapítványhoz a későbbiek során még több országos építési, építészeti szervezet is csatakozott, így mára a Mesterdíj az építési szakma egyik legjelentősebb, ténylegesen is a "szakma nevében" odaítélt elismerésévé vált.