Az ÉPKAR Zrt. rövid története

Minden 1981-ben kezdődött. Ebben az évben alapítottuk meg az ÉPKAR 81' GMK-át Karcagon. Aztán 1993 szeptemberében részvénytársasággá alakultunk át. Azóta ÉPKAR Zrt. néven vagyunk jelen az építőiparban. Ezen idő alatt a szakmánkban széleskörű ismertségnek és elismertségnek örvendő céggé fejlődtünk.

 

 

Az építő közösség

Olyan épített környezet létrehozása a célunk, ami értéket teremt és értéket őriz. Az Épkar Zrt.-nek fontos az a közösség, aki létrehozza és megvalósítja a Megbízó álmát, hiszen ő is a közösség része. Az Épkar Zrt.-nél mindenkinek fontos szerepe van és mindenki számít. Az újabb és újabb megbízások erősítik a kapcsolatunkat a körülöttünk lévő világgal, és az alkotásaink közelebb hozzák az emberekhez az építés kultúráját. Együttműködés, együttgondolkodás, együtt tervezés és – kivitelezés: ez az Épkar Zrt. építő közösségének erőssége.

 

Az Épkar Zrt. missziója

Az Épkar. Zrt. felelősséget vállal kapcsolataiért, munkáiért. Az építő közösség felelős az emberek sorsáért: a Megbízóért, aki bizalommal fordul felénk, hogy a megálmodott alkotás jó befektetés legyen, hogy terve megvalósuljon és azokért, akik a sikeres befejezés után használják az általunk elkészített alkotásokat. Fontosak és meghatározóak számunkra azok az emberek, akik magas- és nehéz gépeket üzemelnek; akik kétkezi munkát végeznek; akik állandóan rendelkezésre állva szerveznek; akik kapcsolatokat építenek és embereket összekötnek. Bizalommal fordulunk az emberekhez, bizalmukat megtartjuk és – építjük: az alkotásaink, az együttműködéseink által.

 

Az Épkar Zrt. értékei

Az építőipar piacán lassan 40 éve jelen vagyunk. Ezalatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amely olyan erős alapokra helyezte az Épkar Zrt.-ét, hogy az alkotásaink Megbízóink számára biztonságos, precíz és nyugodt körülmények közötti megvalósítást jelent. Munkáink kiváló minőségben, a kívánt áron és a határidők megtartásával készülnek el. Az erős jogi hátterünk, a biztonságosan működtetett technológiánk és a projekt-menedzsmentünk jól használt tapasztalata alapozza meg az Épkar építő közösségének hatékonyságát. A megbízhatóság és a precíz munka fémjelzi cégünket.

 

Minőségi munka:

Az ÉPKAR Zrt. követi a piac által diktált ütemet. A magas minőségi előírásoknak megfelelünk. Figyelembe vesszük a környezetvédelmi, biztonsági, épületenergetikai, egészségvédelmi, energiatakarékos előírásokat. Ezeknek a jelentőségét pártoljuk és követjük, melyet az alábbi tanúsítványok, akkreditációk bizonyítanak:

  • Követve a piac által diktált ütemet arányosan megnövekedtek feladataink is. Ezen feladatok minőségi ellá­tására 2001-ben bevezettük és működtetjük az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert.
  • A környezetvédelmi igények egyre nagyobb jelentőségét követve, azt pártolva előtérbe helyeztük és 2008. évben kiépítettük, majd akkreditált tanúsító szervezettel tanúsíttattuk az ISO 14001 szabvány szerinti környezetvédelmi irányítási rendszert.
  • Az előzőeken kívül pedig Társaságunk 2010. óta rendelkezik MSZ 28 001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszertanúsítvánnyal, valamint a Honvédelmi Minisztérium által kiadott AQAP 2110-es tanúsítvánnyal és a tavalyi évben végzett „MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁSOK RENDSZERE az iparosított technológiával épült lakóházak és társasházak energiatakarékos korszerűsítését és felújítását végző szakkivitelezők minősítésére” eljárás során Társaságunk a legmagasabb, M-A, illetve G-A kategó­riájú minősítést szerezte meg.
  • 2014-ben bevezettük cégünknél a MSZ EN ISO 50001, azaz energiairányítási rendszert (EIR), amelyet 2012 óta működtetünk. Számunkra fontos Megrendelőink megelégedettsége és ezért minden innovatív megoldást megpróbálunk felhasználni arra, hogy kevesebb energiafogyasztása legyen az általunk épí­tett építményeknek, növelve a gazdaságosságot és az optimális használatot. Kollégáink segítenek Meg­rendelőinknek, hogy a tervezők által betervezett – esetlegesen elavult – szerkezeteket kiváltsák jobb, modernebb és biztonságosabb üzemelésű gépekre, szerkezetekre. Ebben a munkában segítségünkre van saját tervező stúdiónk.
  • Ezeken felül Társaságunk rendelkezik „minősített NATO beszállításra alkalmas” minősítéssel és telephely biztonsági tanúsítvánnyal.
  • Továbbá 2018. év elején megszereztük az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. beszállítói minősítését.

 

 

Díjaink:

Építőipari Nívódíjaink:

1.    Károlyi- Csekonics Palotaegyüttes átfogó, állagmegóvó felújítási munkának megvalósítása

Építőipari Nívódíj 2021 Műemlék helyreállítás/ Építmény rekonstrukció kategóriában

Generálkivitelező: West Hungária Bau Kft., ÉPKAR Zrt., Build It Mérnökiroda Kft. Konzorcium

 

2.    Millennium Háza (Régi Olof Palme Ház)

- Építőipari Nívódíj 2020 Műemlék helyreállítás/ Építmény rehabilitáció kategóriában

Generálkivitelező: ÉPKAR Zrt.

 

3.    Komáromi Csillagerőd

Építőipari Nívódíj 2020 Műemlék helyreállítás/ Építmény rehabilitáció kategóriában

Generálkivitelező: ÉPKAR Zrt., FÉSZ Zrt., West Hungária Bau Kft. Konzorcium

 

4.    Budakeszi Általános Iskola

Építőipari Elismerő oklevél 2020 Középület/ Oktatás kategóriában

Generálkivitelezők: ZERON Zrt., ÉPKAR Zrt. Konzorcium

 

5.    Budai Vígadó

Építőipari Nívódíj 2019 Műemlék helyreállítás/ Építmény rehabilitáció kategóriában

Generálkivitelező: ÉPKAR Zrt.

 

6.    Törökbálint Városháza

Építőipari Nívódíj 2019 Középület kategóriában

Generálkivitelező: ÉPKAR Zrt., ZERON Zrt. Konzorcium

 

7.    Ludovika Campus ÚJ Oktatási Épület

Építőipari Nívódíj 2018 Középület / Oktatási létesítmény kategóriában

Generálkivitelező: West Hungária Bau Kft., ÉPKAR Zrt., PBE Építő Kft. Konzorcium

 

8.    NKE Közigazgatás- Tudományi Kar Számára 600 férőhelyes hallgatói kollégium

Építőipari Nívódíj 2017 Középület / Oktatási létesítmény kategóriában

Generálkivitelező: West Hungária Bau Kft., ÉPKAR Zrt., PBE Építő Kft. Konzorcium


Építőipari Mesterdíjaink

1.    Paneles épülettömb                                     
Budapest, XI., Etele u. 2-24.                                
a homlokzat utólagos hőszigeteléssel végzett felújítása minőségéért
2007.                                                                     
Érv. 2009.10.15.

 

2.    Fehér Holló Fogadó és Étterem III. ütem                         
5300 Karcag, Püspökladányi u. 3-5.                         
vasbeton- és acélszerkezetek, válaszfalak, fedélszerkezet, hidegburkoló és belsőfelület-képzési munkákért
1998. XII. 11.
Érv. 2000.VIII.20.

 

3.    Ötlakásos lakóépület felújítása
8200 Veszprém, Óváros tér 16.                             
generál kivitelezői, főleg kőműves- és homlokzatképzési munkáiért
1995.VI.7.
Érv.1997.VI.7.

 

Díjainkhoz:

Építőipari Nívódíjról röviden:
Mottó: „a szakma adományozza a szakmának”
Az Építőipari Nívódíjat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) alapította 1999-ben és ehhez csatlakoztak az évek során a következő szervezetek: az Építőipari Mesterdíj Alapítvány (ÉMA), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT), a Magyar Építész Kamara (MÉK), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSZ), a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) az MTF Közműtechnológiákért Egyesület (HSTT) és a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata.

 

Építőipari Mesterdíjról röviden:
Az Építőipari Mesterdíjat (továbbiakban Mesterdíj) az Alapítványt létrehozó két szervezet, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) alapította 1994-ben, azzal a céllal, hogy ilyen módon is elismerje a kiváló, "mesteri", építési teljesítményt. Az Alapítványhoz a későbbiek során még több országos építési, építészeti szervezet is csatakozott, így mára a Mesterdíj az építési szakma egyik legjelentősebb, ténylegesen is a "szakma nevében" odaítélt elismerésévé vált.